Dit zijn de leukste kerstmarkten van Europa

Van de krachtige glühwein van Salzburg tot de met suiker besmeurde peperkoek van Valkenburg, dit zijn de beste Europese Kerstmarkten!

Duik in de grotten van Valkenburg

Kerstmarkt Valkenburg

De kerstmarkt van Valkenburg is alleen al voor de locatie een bezoekje waard. Vergeet besneeuwde marktpleinen, deze kerstmarkt wordt ondergronds gehouden in de grotten van de stad. Hier vind je de grot van een kerstman verlicht door feeënlichten, gevuld met de geur van peperkoek en glühwein. Je beentjes leg je ’s avonds hoog bij Hotel Janssen.

Janssen
Hotel Janssen – Valkenburg

 

Eén van de oudste van Duitsland: Nürnberg

Kerstmarkt van Neurenberg

Meer dan 180 kraampjes met traditionele en lokaal geproduceerde kerstversieringen, cadeautjes en overheerlijke zoete peperkoek of gegrilde en gekruide worsten. Op slechts 2 minuten lopen van het plein waar de markt wordt gehouden ligt Hotel Five.

Hotel Five
Hotel Five – Nürnberg

Een groene kerst in Trento, Italië

Kerstmarkt van Trento

Je kunt blijven hopen op een witte kerst, maar de kerstmarkt van Trento is GROEN! Met een focus op duurzaamheid en milieuvriendelijke producten. The Heart of Trento Luxury House kijkt uit over de oude binnenstad en heeft verrassende kamers.

Heart of Trento
Heart of Trento Luxury House – Trento

Niet één, maar vijf kerstmarkten in Colmar, Frankrijk

Colmar's Magie van Lichten


Stenen kerken en houten chalets, het Magic of Lights-festival van Colmar geeft een waanzinnige sfeer aan de vijf kerstmarkten van de stad. Je vindt er k
erstkransen, versierde peperkoek, honderden zoete kousvullers en er is een speciale kinderkerstmarkt. Het James Boutique Hôtel zorgt voor een feestelijke sfeer én ligt op de wijnroute van de Elzas.

James
James Boutique Hôtel – Colmar

Niet één, niet vijf, maar liefst veertien kerstmarkten in Salzburg, Oostenrijk

Kerstmarkt Domplatz

Maar liefst veertien kerstmarkten vinden gedurende de wintermaanden in de Oostenrijkse stad plaats, waaronder een feestelijke boerenmarkt, een kerstmarkt in een fort en de gigantische Salzburg Christkindlmarkt. In Hotel Sacher waan je je Sissi voor een nacht.

Hotel Sacher
Hotel Sacher – Salzburg

 

Ho Ho Ho Holidays are coming!

Like BOEKEN zonder ZOEKEN en ontvang TIPS voor mooie TRIPS facebook